Infó

A fenyőfa bútor időtálló

Bútorvilág
A fenyőfa bútor időtálló

A fenyőfából készült bútorok a természetes fa melegségét, szépségét, illatát viszik otthonodba.
E berendezési tárgyak időtállóak, tartósak, praktikusak, eleganciát sugallanak, mivel természetes alapanyagúak, ezért harmonikus élettér alakítható ki belőlük a lakás bármely helyiségében.

A fenyőbútorok normál és gyerekméretben is eleget tesznek a biztonsági elvárásoknak, felületük egészségre ártalmatlan festékkel vagy lakkal kezeltek. Számtalan stílus alakítható ki belőle és értéke felülmúlja, maradandóan őrzi előnyét az utánzatokkal szemben.
A fenyőbútor a komfortérzet kialakításában is egyedülálló teljesítményre képes, ugyanis a fenyőbútorokkal berendezett térben kiegyenlített a levegő páratartalma. Túl nagy nedvesség esetén felveszi a vizet, míg a szárazabb periódusban leadja azt, így párologtatóra általában nincs szükség az ilyen helyiségekben. Természetesen a hirtelen hőingadozást nem kedveli, szélsőséges körülményektől óvni kell bútorainkat, például fűtőtest közelébe lehetőleg ne tegyük őket, mert a közvetlen hősugárzástól nem kívánatos elváltozások keletkezhetnek.
A fenyőbútor jól viseli a normál lakásban uralkodó fényviszonyokat is, a napsugarak UV sugárzása a fából egy színváltozást vált ki, ez a természetes színérés bizonyos idő elteltével megszűnik.
A tömör fenyő javítja a belső terek levegőjét, hiszen a faszerkezet millió kis üreggel, csatornával tagolt, így jelentős mennyiségű káros anyagot képes megkötni a levegőből. Csökkenti az allergiás reakciók kialakulását, mivel elektromosan szigetelő, ezért elektrosztatikusan töltött lebegő port nem képez.

Ha a fabútoraink szépségét hosszú ideig szeretnénk megőrizni, fontos a megfelelő ápolás, tisztítás. Száraz, vagy enyhén nedves törlőkendőt használjunk, amivel a por és egyéb szennyeződések is könnyen eltávolíthatók.

Célszerű évente többször méhviasz tartalmú tisztítószerrel bedörzsölni és áttörölni a felületeket, mert a rostok magukba szívják a viaszt, így a bútor színe mélyebbé, élénkebbé, tartósabbá válik.